Ruiterbewijs

Ruiterbewijsweekend

6 en 7 juli VOL!!

Tijdens het SRR-Ruiterbewijsweekend kun je in één weekend je ruiterbewijs halen. Voor ruiters die veel buiten het manegeterrein rijden is het ruiterbewijs onmisbaar, aangezien het aangeeft dat de ruiter heeft geleerd veilig en verantwoord buiten te rijden.

Bij te weinig deelnemers is het mogelijk dat de datum van het ruiterbewijsweekend verplaatst wordt.

De eisen aan de deelnemers:

  • minimale leeftijd 12 jaar
  • minimaal dressuur niveau B, F7 of D7
  • beheersing van de verlichte zit
  • enige springervaring
  • buitenrijervaring
  • kennis van de algemene verkeerregels

Wanneer je je als deelnemer voor het Ruiterbewijs aanmeldt en de aanbetaling hebt voldaan, kun je op de website van de SRR de theorie doornemen en leren. Kijk voor meer informatie over het Ruiterbewijs op de site van de SRR-nederland.nlOp deze website vind je ook proef-examens.

De kosten voor een Ruiterbewijsweekend zijn € 350,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 327,00 voor leden met een eigen paard € 320,00 (dit is inclusief overnachting, ontbijt, 2x lunch, diner, oefenlessen, examenkosten en de theorie). 

minimaal 6 personen.

Het is mogelijk om tijdens het Ruiterbewijsweekend je eigen paard mee te nemen. Wanneer je dit vermeldt op het inschrijfformulier, zorgen wij dat er een box vrij is wanneer je aankomt. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Nu inschrijven voor een ruiterbewijsweekend:

Wat moet je kunnen en kennen voor het Ruiterbewijs?

Op- en afzadelen, verzorging van het paard. Goed in balans zitten, zowel bij de dressuur, het springen (verlichte zit) als het buitenrijden. Paard onder controle hebben, het springen van een kruisje en een steil sprong, de obstakels op de juiste manier voorbij rijden. De theorie uit de boeken kennen en kunnen toepassen. Rijden met één hand, elkaar passeren.  

Het theorie-examen van het SRR Ruiterbewijs bestaat uit 35 meerkeuzevragen, waarvan minstens 28 goed beantwoord moeten worden. de theorie is nu online verkrijgbaar 

https://www.srr-nederland.nl/theorie-ruiterbewijs-overzicht/

Het praktijkexamen bestaat uit het rijden op buitenterrein en het maken van een buitenrit. De regels voor het rijden op de openbare weg in praktijk moet je kennen en gebruiken. Op het buitenterrein wordt onder andere een obstakeloefening gereden, maar ook wordt er een oxer gesprongen. De bevestigde zit en balans van de ruiters wordt tevens beoordeeld tijdens het examen van het Ruiterbewijs.
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

nl_NLDutch