Rijlessen

Starterspakketten voor jeugd en volwassenen:

Voor de beginnende ruiters, zowel jeugd als volwassenen, bieden wij ons 'starterspakket' aan. 
Het starterspakket bestaat uit 5 privélessen    ( inclusief een poets- en zadelles). 

Bij het starters pakket krijg je ook een extra omgangsles .
Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 6 jaar beginnen met paardrijles.

Na het afsluiten van het eerste starterspakket bieden wij een tweede starterspakket aan. Wanneer de ruiter na het volgen van het eerste pakket nog niet genoeg ervaring heeft voor de groepslessen, raden wij aan een tweede starterspakket aan te schaffen.
De omgangsles plannen wij ongeveer 1x per maand in. Wij houden al onze starters per mail op de hoogte.

De lessen binnen het starterspakket kunnen vrij worden ingepland.
Prijs: jeugd €120,00 en   volwassenen € 145,00.

Herintrederspakket voor  jeugd en volwassenen

Voor de ruiter die een aantal jaren niet heeft gereden of onzeker is geworden bieden wij een herintrederspakket aan. Kortom een opfris cursus.

Het herintrederspakket bestaat uit 3 lessen.

De eerste les zal bestaan uit een rondleiding rondom het bedrijf, opfris cursus opzadelen en een half uur privéles (totaal 1 uur). De tweede en derde les zullen bestaan uit een half uur privéles. Bij les twee en drie word er vanuit gegaan dat de ruiter zelf kan poetsen en zadelen. Zorg dat u een half uur van te voren aanwezig bent voor het poetsen en zadelen van je pony/paard.

De lessen binnen het herintreders pakket kunnen vrij worden ingepland. Wanneer de ruiter na het volgen van het herintrederspakket genoeg ervaring heeft opgedaan zou de ruiter zich kunnen inschrijven voor de groepslessen. 

Prijs: jeugd €75 en volwassen: €90

Bij Duinmanege van Poelenburgh kan zowel jong als oud leren paardrijden.

Voor iedere beginnende ruiter wordt de basis van het paardrijden op een verantwoorde manier bijgebracht tijdens privélessen van een half uur. Wanneer je de draf en galop goed onder de knie hebt en het paard zelfstandig door de rijbaan kunt sturen, kan er, in overleg met de instructie, worden doorgestroomd naar een geschikte groepsles.

Wij bieden groepslessen voor beginners en gevorderden en beschikken over een groot aantal paarden en pony’s voor alle niveaus. De lessen bestaan uit acht tot tien ruiters. 

Kinderen kunnen vanaf zes jaar beginnen met lessen. 

Wanneer je doorstroomt naar de groepslessen dien je lid te worden van Rijvereniging de Poelenburgh Ruiters. Als lid van de rijvereniging kun je o.a. gebruik maken van de kwartaalkaarten (deze zijn voor niet leden niet beschikbaar), ontvang je een Ruiterpaspoort, kun je tegen gereduceerd tarief deelnemen aan de proevendagen, instructiedagen of -weekenden.  

Vanaf vijf jaar (in overleg is jonger ook mogelijk) kunnen kinderen bij ons meedoen aan de "Kabouter-lessen". Dat zijn groepslessen waarbij de pony meeloopt aan de hand van de ouder/begeleider. Tijdens de les wordt ook aandacht besteed aan het poetsen, opzadelen, opstijgen etc. Zo leren kinderen spelenderwijs ponyrijden! Deze lessen worden 2 x per maand gegeven, kijk voor de data in de agenda.

Voor kinderen die nog te jong zijn om met paardrijlessen te beginnen, maar wel graag willen rijden, kan er een pony worden gehuurd waarmee een half uur aan de hand kan worden gestapt.

Rijkleding nodig? Kijk op Ruiterkids.nl  

Met springlessen kun je als ruiter beginnen wanneer je het MRB D6-niveau hebt of in overleg met de instructie. Naast de springlessen dien je ook dressuurlessen te blijven volgen. De springlessen worden in de zomermaanden in de buitenrijbaan gegeven en in de wintermaanden in de binnenrijbaan.

In de maanden juli/augustus is er een zomer stop van de springlessen.

Wij hebben de volgende springlessen:

Dinsdagavond                                                Tijd: 18:00                                                      Niveau: 1/4 gevorderd                                  Leeftijd: jeugd en oudere jeugd

Vrijdagavond
Tijd: 21.00 tot 22.00 uur
Niveau: 3/4 gevorderd en gevorderd
Leeftijd: 18+

Zondagmiddag
Tijd: 15.00 tot 16.00 uur
Niveau: gevorderd                               Leeftijd: Jeugd en oudere jeugd                                       

 

Voor al onze kabouters!
Op zondag proberen wij eens per maand een kabouterles te organiseren. Houd de agenda in de gaten!

De kabouterlessen zijn voor de kinderen vanaf 4 jaar tot 6 jaar. De bedoeling van deze les is om de kinderen spelenderwijs te laten genieten van onze pony’s. Ook organiseren wij nu de kabouterproeven tijdens onze onderlinge wedstrijd dagen.

Datums 2024 zie agenda 

 

Kom jij ook?!

Zou je een keer mee willen doen met onze les? Mail of bel ons dan om je op te geven.

Let op! Het is de bedoeling dat er iemand naast loopt.

De carrousellessen zijn begonnen als een leuke manier om de paardensport te beoefenen met als hoogtepunt een demonstratie tijdens onze Open Dagen. Door het enthousiasme van de ruiters en amazones is deze tak van de paardensport uitgegroeid tot vaste lesuren. We hebben een volwassenen-carrouselgroep, een groep Young Riders en een jeugd-carrouselgroep. Alle groepen hebben al een aantal malen meegereden tijdens de divisiewedstrijden carrousel in het land. 

Wat houdt carrouselrijden in?

Een carrouselgroep bestaat uit acht amazones en acht ruiters (of zes). Bij het carrouselrijden rijden de amazones en ruiters met zijn tweeën naast elkaar en daarbij is het belangrijk dat de amazones en ruiters keurig synchroon verschillende figuren uitvoeren. Wanneer deze verschillende figuren worden gereden is het van belang dat het tempo gelijk blijft zodat het samenspel van de amazones, ruiters en paarden een net en harmonisch geheel vormt. Figuren kunnen met tweeën / drieën/ vieren / zessen en achten gereden worden. De drie basisgangen uit de dressuur worden hier toegepast; stap, draf en galop en zelfs het achterwaarts gaan. Voor de ruiters is het dus belangrijk dat de kennis en basis van de dressuur aanwezig is. De vele combinaties en variaties van de carrouselfiguren maken het voor het publiek erg aantrekkelijk om naar te kijken.

Wij hebben de volgende carrousellessen:

Maandag      
Tijd: 21:00 tot 22:00 uur      
Wedstrijdcarrousel  
Leeftijd: 18+

Donderdag 
Tijd: 18:00 tot 19:00 uur      
Wedstrijdcarrousel  
Leeftijd: jeugd ca. 10 tot 18 jr

 

De wedstrijddata staan in de agenda. 

Voor meer informatie over onze carrouselgroepen kun je terecht bij onze instructeurs of bel 072-5092149. Bekijk ook de FaceBookpagina's: Carrouselgroep de Poelenburgh Ruiters en JC Poelenburgh Ruiters

De Jeugdcarrousel de Poelenburghruiters geeft een demonstratie tijdens een groot paardenevenement, Klik hier voor een impressie.

Voor iedereen die de paardensport beoefent is het belangrijk om te weten hoe een paard wordt verzorgd en opgetuigd. Goed poetsen is belangrijk om stof en losse haren uit de vacht te verwijderen en om de bloedsomloop te bevorderen. En tijdens het rijden is het van belang dat het harnachement (het zadel en hoofdstel) goed past en het paard niet belemmerd wordt in zijn bewegingen.

Daarom verzorgen wij poets- en opzadelcursussen voor beginnende ruiters zodat je leert om te gaan met paarden op stal, hoe je een paard moet verzorgen vóór en na het rijden en hoe je op de juiste manier het zadel oplegt en het hoofdstel om doet. Deze cursus wordt ook aangeboden in het starters-pakket. 

In het starterspakket van jeugd en volwassenen zit een omgangsles. 
De lessen zijn bedoeld om de pony’s/paarden beter te leren lezen en op elkaar afgestemd te raken. Daarbij is een belangrijk onderdeel het meer bewust worden van je eigen gedrag, de manier waarop je overkomt, communiceert, leidinggeeft en reageert op andere personen. 
Door de oefeningen met het paard, zie je hoe iemand functioneert en reageert in het dagelijks leven. Paarden spiegelen ons gedrag, waardoor we kunnen oefenen met nieuw gedrag. 
Een voorbeeld is als iemand zijn grenzen moeilijk kan aangeven. Dit zie je terug in de oefening met het paard. Regelmatig zien wij dat mensen zelf denken dat ze heel duidelijk zijn, terwijl dit niet het geval is. Op het moment dat je dit oefent en bespreekt, kun je het opnieuw proberen. Het paard stopt direct op het moment dat je duidelijk genoeg bent. 

In de lessen wordt het grondwerk, het loswerken en het spiegelen verwerkt. Doel is in ieder geval het zelfvertrouwen vergroten en de omgang paarden beter begrijpen. Dit alles om het paardrijden een mooie beleving te maken en zelf de regie te nemen in de keuzes die je maakt. 

De lessen duren een uur en worden gegeven in groepjes van zes (kinderen of volwassenen). Deze lessen worden gegeven door Caroline Duine, van Zincaro Coaching. Niks moet, bijna alles mag. In deze les gaan we niet paard-/ponyrijden.

Welke mogelijkheden hebben wij nog meer?

Ouder – Kind lessen
Het afgelopen jaar hebben wij meerdere ouders met hun kinderen gecoacht. Ouders en kinderen staan nauw met elkaar in verbinding. Hoe leuk en fijn is het om samen met uw kind, één op één op deze manier tijd door te brengen. En hoe bijzonder is het om dit tussen de paarden te doen. Jullie onderlinge band versterken, samenwerken, kijken naar jullie talenten en kwaliteiten, lichaamstaal, werken aan vertrouwen, jullie krachten én vooral veel PLEZIER samen beleven. 

Vervolgpakket op de omgangslessen
Stel dat u na een omgangsles nieuwsgierig bent naar meer dan bestaat er de mogelijkheid deze les uit te breiden met een pakket van drie of vijf lessen. Frequentie en groepsgrootte, kunnen wij aanpassen aan uw wensen.  

Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden… 
Voor de andere mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een leiderschapstraining met paarden, workshop “Wat vertelt mijn paard over mijn gedrag?” of een teamuitje in combinatie met coaching met paarden kunt u contact met ons opnemen. 

Aan de hand stappen met onze kleine pony's.

Voor kleine kinderen tot ca. 6 jaar bieden we de mogelijkheid om op een leuke manier kennis te maken met onze pony's. Heerlijk wandelen over ons terrein op de rug van één van onze kleine pony's. Je begeleidt je kind zelf, zodat je samen een leuk tochtje maakt. 

Iedere dag mogelijk, meld je aan bij de bar, dan helpen we jullie graag op weg. Een half uur stappen € 20,00 incl. cap huur.

nl_NLDutch