Ruiterkamp

Algemene informatie

Een ruiterkamp op Duinmanege van Poelenburgh is voor iedere echte paarden- en ponygek een onvergetelijke vakantieweek vol plezier. De hele week staat in het teken van bezig zijn met paarden en de paardensport, daarnaast zijn er ook andere leuke vakantie-activiteiten. Er wordt natuurlijk veel paardgereden: Video: dressuur- en springlessen, voltige, pushball en natuurlijk grandioze buitenritten: naar het bos en naar het strand voor de gevorderde ruiters.

De ruiterkampen worden georganiseerd voor ruiters vanaf zeven jaar en zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. De kampen worden geleid door gediplomeerde rij-instructeurs en enthousiaste groepsleiders.

We hebben verschillende soorten ruiterkampen: het dagkamp, het jeugdkamp, en de instructieweken.

De manege beschikt over drie slaapzalen en een kantine met grote keuken. Tevens beschikken wij over een instructieruimte voor theoretische doeleinden. Er zijn voldoende douches en toiletten aanwezig.  

Wij verzoeken de deelnemers aan de ruiterkampen om zelf een fiets mee te brengen. Die gebruiken we om naar de evenementen buiten het manegeterrein te gaan, zoals het strand of het zwembad. Wij beschikken over een beperkt aantal fietsen die gehuurd kunnen worden. Voor een ruiterkamp kan via het inschrijfformulier op deze site. Wil je meer informatie over de kampen? Neem dan contact met ons op. 

Eigen paard of pony meenemen

Wij bieden de mogelijkheid eigen paarden of pony’s mee te nemen, hieraan is geen meerprijs verbonden. Belangrijk is dan wel dat je de hele week je eigen paard gebruikt. Natuurlijk is het mogelijk om voor de buitenritten een van onze paarden te huren. Zijn er bijzonderheden? Neem dan contact met ons op.

Wat moet je meenemen op ruiterkamp?
Hieronder volgt een lijst met benodigdheden voor de ruiterkampen. Let er goed op dat je overal duidelijk je naam op vermeldt:

  • Rijkleding (rijlaarzen, rijbroeken, veiligheidscap, zweep, bodyprotector).
  • Kussensloop, onderlaken, slaapzak of dekbed, pyama, toiletspullen, (bad)handdoeken, zwemkleding, regenkleding, warme trui, wandelkleding en -schoenen.
  • Schrijfgerei (potlood, pen e.d.), zakgeld.

Een bodyprotector is verplicht tijdens de springlessen. Wij beschikken slechts over enkele bodyprotectors, daarom verzoeken wij alle deelnemers om zelf een bodyprotector mee te nemen.

Wil je alvast een kijkje komen nemen op Duinmanege van Poelenburgh en in onze geheel vernieuwde accommodatie, dan kan dat natuurlijk, je bent van harte welkom!

De dagkampen zijn speciaal voor (jonge) ruiters die graag op kamp willen, maar liever niet ’s nachts op de manege blijven slapen. Het kamp loopt van maandag t/m vrijdag, de kinderen worden om 9.00 uur ’s ochtends bij ons op de manege verwacht en kunnen om 17.00 uur weer worden opgehaald. De dagen worden gevuld met leerzame en leuke rijlessen, spelletjes, buitenritten en verzorgen van pony's.

Wanneer vijf dagen op kamp nog wat te vermoeiend is, is het ook mogelijk om voor één of meerdere dagen in te schrijven. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je komt. Geef de dagen dat je aanwezig zult zijn door op het inschrijfformulier. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Tijdens het jeugdkamp krijgen beginnende ruiters de mogelijkheid om in korte tijd vertrouwd te raken met de ruitersport. Ervaren ruiters volgen dressuur- en springlessen op hun eigen niveau. Een bosrit is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen die de galop al goed beheersen en graag buiten willen rijden. Een strandrit is voor de meer gevorderde kinderen die in een flinke galop over het strand kunnen. Naast dressuur- en springlessen worden er ook voltige-, carrousel- en/of pushball-lessen gegeven.

Vanzelfsprekend wordt ook de nodige tijd besteed aan de verzorging van de paarden en pony's. Niet alleen rijden, maar ook theorielessen horen daarbij. 

Wanneer het weer het toelaat organiseren we o.a. speurtochten, een barbeque en excursies. We gaan naar het zwembad en/of het strand. Kortom, we bieden een volledig georganiseerd programma met naast het paard- en ponyrijden ook nog tal van andere leuke activiteiten.

Het jeugdkamp begint op zondag om 17.00 uur en is de daarop volgende zaterdag om 10.30 uur afgelopen. Schrijf je in via het inschrijfformulier. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Voor de fanatieke (wedstrijd) ruiter organiseren we instructieweken. Tijdens een instructieweek wordt extra aandacht besteed aan het theoretische en rijtechnische deel van de ruitersport. Er worden vooral veel lessen dressuur gegeven en springlessen voor de liefhebbers. 

Uiteraard wordt tijdens de instructieweek ook gereden in het bos en op het strand.

De instructieweek begint op zondag om 17.00 uur en is de daarop volgende zaterdag om 10.30 uur afgelopen.

Schrijf je op tijd in, dit kan door het invullen van ons inschrijfformulier. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Inschrijven

Let op: vul ook bij het afrekenen de gegevens in van de ruiter.

Jeugdkamp

Jeugdkamp - Kerst & Nieuwjaar

Jeugdkamp - Voorjaar

Instructieweek

Instructieweek - Kerst & Nieuwjaar

Dagkamp

Geef in de notities bij het afrekenen aan om welke losse dagen het gaat, als je de optie voor 1 of meer losse dagen hebt geselecteerd.

ruiterkampen 2023/2024

Voor een dagkamp mag worden ingeschreven vanaf minimaal 1 dag!  De kosten zijn €87,50,= per dag. Geef op het inschrijfformulier bij ‘Bijzonderheden’ aan welke dag(en) je op het dagkamp aanwezig zult zijn!

Vanaf 25 november kun je je weer opgeven voor de leukste ruiter weken van het jaar !!  Hou de website goed in de gaten.

Kerst kamp (dagkamp ook mogelijk) €242,50
27 t/m 30 december woe. t/m zat. ochtend.
Nieuwjaars kamp (dagkamp ook mogelijk) €242,50
2 t/m 5 januari di. t/m vrij. ochtend
voorjaars dagkamp €420
19 t/m 23 februari kun je je aanmelden!
voorjaars kamp €450
19 t/m 23 februari Binnenkort kun je je aanmelden!
Mei kamp €537,50
28 april t/m 4 mei binnenkort kun je je aanmelden!
Mei dagkamp €420
29 april t/m 3 mei binnenkort kun je je aanmelden!
Zomerkamp 2024 €537,50
7 juli t/m 13 juli jeugd en instructie week
14 juli t/m 20 juli €537,50
jeugd en instructieweek
21 juli t/m 27 juli €537,50
Jeugd (alle leeftijden) , instructie week 16+
28 juli t/m 3 augustus €537,50
jeugd en instructie week
4 aug. t/m 10 aug. €537,50
jeugd alle leeftijden, instructie week 16+
11 aug /m 17 aug. €537,50
jeugd en instructie week
18 aug. t/m 24 aug. €537,50
jeugd en instructie week
25 aug. t/m 31 aug. €537,50
jeugd en instructie week
Dagkamp 22 juli t/m 30 aug. €420
elke week maandag t/m vrijdag 09:00 tot 17:00
nl_NLDutch