Buitenritten

Video afspelen

Inschrijven voor één van onze buitenritten kan telefonisch via 072-5092149, of laat hier een berichtje achter en wij bellen u terug. Wij organiseren iedere dag buitenritten. Hier vind je informatie over de verschillende buitenritten die wij bieden.

Regels:

Wij hanteren een maximum gewicht van 85 kilo.

Wij verzoeken je minimaal een half uur vóór de buitenrit aanwezig te zijn. Je meld je dan eerst in de kantine, daar verneem je op welk paard of welke pony je mag rijden en waar deze staat. Alle zadels en hoofdstellen liggen en hangen op naam in de zadelkamer zodat je alles makkelijk kunt vinden.

Wanneer je nog geen ervaring hebt met het op- en afzadelen van het paard, dan zullen wij je daarbij helpen. Bij een staprit staan de paarden reeds gezadeld voor je klaar. 

Wijzigingen in het aantal deelnemers van een buitenrit of afzeggingen dienen uiterlijk 48 uur van te voren aan ons te worden doorgegeven, zo niet wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht. 

Indien de instructie twijfelt aan het rijniveau van de ruiter kan deze gevraagd worden om eerst een privéles te volgen of in de rijbaan eerst het rijniveau te tonen. Wanneer je rij technisch niet het niveau hebt dat vereist is, kunnen we je helaas niet meenemen op de rit i.v.m. de risico's die jij en je mederuiters dan lopen. Voorkom deze teleurstelling door bij twijfel met ons te overleggen.

Rijkleding:

  • Een cap is voor iedereen verplicht! Dit dient een veiligheidscap te zijn (voorzien van het CE / EN 1384 keurmerk). Caps zijn bij ons op de manege te huur voor € 5,00
  • Ruiters dienen (rij-)laarzen te dragen of jodphur laarsjes in combinatie met chaps.
  • Een makkelijk zittende broek. Liefst geen spijkerbroek i.v.m. schuurplekken, maar een dikke legging of joggingbroek.

Voor de beginnende ruiters organiseren wij stapritten. Hieraan kan iedereen zonder ervaring vanaf 12 jaar deelnemen.  Onze medewerkers begeleiden elke deelnemer van aankomst tot vertrek. Meld je bij de medewerker achter de bar in onze kantine. Elke ruiter krijgt een geschikt paard toegewezen, dat al staat opgezadeld. Er wordt verzameld in de binnenrijbaan waar enige instructie volgt over hoe men het paard kan besturen. Na deze uitleg volgt de staprit door het bos. Het is mogelijk om voor € 5,00 een cap bij ons te huren. Iedere dag mogelijk. Voor opgave of meer informatie neemt u contact met ons op.

Een rit door de bossen en duinen voor gevorderde ruiters die de galop goed beheersen. Een bosrit bestaat uit vier tot acht ruiters, bij meer dan tien deelnemers wordt de groep opgesplitst. Hierbij wordt rekening gehouden met de ervaring en wensen van de deelnemers. Per groep gaat minimaal één begeleider mee. Deze zorgt voor veilig en verantwoord rijgedrag. Een bos-/duinrit duurt minimaal twee uur. Er zijn iedere dag buitenritten.

Vanuit de manege via de bossen en duinen naar het strand rijden is voor ons een vanzelfsprekende zaak en zegt veel over de ideale ligging van de manege. Om te kunnen deelnemen aan een strandrit moet je minimaal 4 jaar recente buiten-rijervaring hebben. Omdat wij een stuk in galop over het strand gaan, is het belangrijk dat je de verlichte zit goed beheerst en je je balans kunt bewaren. Verder gelden dezelfde voorwaarden als genoemd bij de bosrit. Een strandrit (video) duurt minimaal 2,5 uur. Iedere dag mogelijk. 

Een bosrit, gecombineerd met het strand en met een tocht door het door de PWN beheerde duingebied. Deze rit duurt minimaal 3 uur. Voor deze rit gelden € 7.50,- per persoon extra voor de aanschaf van een PWN duinkaart. Kijk voor geplande ritten in de agenda. Voorkeur voor een andere dag?  

Voor de gevorderde ruiter met recente strandervaring is dit een heel bijzondere manier om het buitenrijden te beleven. In het licht van de maan rijden door de bossen, duinen en op het strand. Een ervaring om niet te missen! Kijk voor de data in de agenda. Opgeven kan telefonisch 072-5092149. 

nl_NLDutch