Duinmanege Poelenburgh

072-5092149

Horseriding weekend


Instructieweekend

Meerdere malen per jaar organiseren wij instructieweekenden, zie agenda. Tijdens zo’n weekend wordt meer aandacht besteed aan de theoretische en rijtechnische kant van het paardrijden. 

Een instructieweekend begint vrijdagavond en is zondagmiddag afgelopen. Je kunt bij ons blijven overnachten, wij beschikken over geheel vernieuwde slaapzalen en sanitaire voorzieningen. 

Tijdens het weekend wordt er vrijdagavond éénmaal gereden en op zaterdag en zondag wordt tweemaal gereden. Er worden o.a. filmopnamen van de lessen gemaakt zodat die naderhand kunnen worden besproken.

Wij organiseren ook speciale spring-instructieweekenden waarbij extra aandacht aan het springen wordt besteed.

De kosten voor een instructieweekend zijn € 200,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 180,00 en voor leden met eigen paard € 170,00 (dit is incl. 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner). De kosten voor een Spring-instructieweekend zijn € 230,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 210,00 en voor leden met eigen paard € 190,00.

Nu inschrijven voor een instructieweekend!
 Instructiedag:

Naast instructieweekenden organiseren wij ook instructiedagen. Een instructiedag duurt van ca. 9:30 uur tot 17:00 uur. Het programma van een instructiedag is als volgt:

Ontvangst met koffie/cake, les, lunch, theorieles, les, afsluiting.

De kosten van een instructiedag zijn € 95,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 75,00 en voor leden met een eigen paard € 55,00. Voor een spring-instructiedag € 105,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 85,00 en voor leden met eigen paard € 65,00.

Het is mogelijk om tijdens het instructieweekend of de instructiedag je eigen paard mee te nemen. Wanneer je dit vermeldt op het inschrijfformulier, zorgen wij dat er een box vrij is wanneer je aankomt.

Jouw inschrijving is definitief wanneer de helft van het bedrag is aanbetaald.

Nu inschrijven voor een instructiedag!
 

Buitenrijweekend

Schrijf je in met een groep (min. 6 personen en we plannen een nieuwe datum)

Bekijk hier de video om een indruk te krijgen van een buitenrit! 

Tijdens dit weekend staat het buitenrijden (video) centraal, dus elke dag genieten van bos-/duinritten en strandritten. Het is ook een goed voorbereiding voor het behalen van het ruiterbewijs.

Een buitenrijweekend begint zaterdag om 9:00 uur en is zondagmiddag rond 15:00 uur afgelopen. Je kunt bij ons blijven overnachten, wij beschikken over vernieuwde slaapzalen en sanitaire voorzieningen.

De kosten voor een buitenrijweekend zijn € 255,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 235,00 en voor leden met eigen paard € 215,00 (dit is incl. ca. 8 rijuren, 1 overnachting, 1x ontbijt, 2x lunch, 1 diner).

Het programma van een buitenrijweekend is als volgt:

Zaterdag:

 • 9:00 uur ontvangst met koffie en cake
 • Buitenrit van 2 uur
 • Lunch
 • Buitenrit van 2 uur
 • Diner

De avond kun je als deelnemer zelf invullen

Zondag:

 • Ontbijt
 • Dagrit van 4 uur
 • Lunch
 • Na de lunch is het weekend ten einde, dit is rond 15:00 uur

Het is mogelijk om tijdens het buitenrijweekend je eigen paard mee te nemen. Wanneer je dit vermeldt op het inschrijfformulier, zorgen wij dat er een box vrij is wanneer je aankomt.

Nu inschrijven voor een buitenrijweekend!

EXTRA BUITENRIJWEEKEND 13, 14 &15 SEPTEMBER
(aangepast programma)

Programma:


   Vrijdag
* 19:00 ontvangst met een drankje 
* 20:30-23:30 Volle maanrit
 
   Zaterdag
* 07:00 ontbijt
* 08:00-12:00 PWN-rit met strand
* lunch
* 's middags tijd voor jezelf 
* diner

  Zondag
07:00 ontbijt
* 08:00- 10:30 strandrit
* Afsluiting met lunch

Kosten voor ruiters op een manegepaard € 285,00 (leden 260,00)
Kosten voor ruiters met een eigen paard  € 240,00 (leden 220,00)

Nu inschrijven voor een buitenrijweekend 13, 14 &15 september!


Ruiterbewijsweekend


Tijdens het SRR-Ruiterbewijsweekend kun je in één weekend je ruiterbewijs halen. Voor ruiters die veel buiten het manegeterrein rijden is het ruiterbewijs onmisbaar, aangezien het aangeeft dat de ruiter heeft geleerd veilig en verantwoord buiten te rijden.

Bij te weinig deelnemers is het mogelijk dat de datum van het ruiterbewijsweekend verplaatst wordt.

De eisen aan de deelnemers:

 • minimale leeftijd 12 jaar
 • minimaal dressuur niveau B, F7 of D7
 • beheersing van de verlichte zit
 • enige springervaring
 • buitenrijervaring
 • kennis van de algemene verkeerregels

Wanneer je je als deelnemer voor het Ruiterbewijs aanmeldt en de aanbetaling hebt voldaan, ontvang je van ons het handboek “Leren rijden voor het Ruiterbewijs”. Dit boek is de basis voor de cursus en hierin staat alle theorie. Kijk voor meer informatie over het Ruiterbewijs op de site van de SRR-nederland.nl. Op deze website vind je ook proef-examens.

De kosten voor een Ruiterbewijsweekend zijn € 285,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 265,00 voor leden met een eigen paard € 260,00 (dit is inclusief overnachting, ontbijt, 2x lunch, diner, oefenlessen, examenkosten en het boek. 

Het boek Leren rijden voor het Ruiterbewijs is ook los aan de bar verkrijgbaar voor € 15,00.

Het is mogelijk om tijdens het Ruiterbewijsweekend je eigen paard mee te nemen. Wanneer je dit vermeldt op het inschrijfformulier, zorgen wij dat er een box vrij is wanneer je aankomt. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Nu inschrijven voor een ruiterbewijsweekend!

Wat moet je kunnen en kennen voor het Ruiterbewijs? 

Op- en afzadelen, verzorging van het paard. Goed in balans zitten, zowel bij de dressuur, het springen (verlichte zit) als het buitenrijden. Paard onder controle hebben, het springen van een kruisje en een steilsprong, de obtakels op de juiste manier voorbij rijden. De theorie uit de boeken kennen en kunnen toepassen. Rijden met één hand, elkaar passeren.  

Het theorie-examen van het SRR Ruiterbewijs bestaat uit 35 meerkeuzevragen, waarvan minstens 28 goed beantwoord moeten worden. Het praktijkexamen bestaat uit het rijden op buitenterrein en het maken van een buitenrit. De regels voor het rijden op de openbare weg in praktijk moet je kennen en gebruiken. Op het buitenterrein wordt onder andere een obstakeloefening gereden, maar ook wordt er een oxer gesprongen. De bevestigde zit en balans van de ruiters wordt tevens beoordeeld tijdens het examen van het Ruiterbewijs.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Duinmanege van Poelenburgh

Duinmanege van Poelenburgh ligt in Schoorl, aan het prachtige Noord-Hollandse bos- en duingebied en heeft o.a. de beschikking over twee overdekte rijbanen, twee buitenrijbanen: één dressuurbaan en één springbaan, een longeerkraal, diverse paddocks en een stapmolen. De manege is in het bezit van het veiligheidscertificaat, afgegeven door de Stichting Veilige Paardensport. Een erkenning die aangeeft dat wij kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Wij bieden verschillende mogelijkheden om de paardensport te beoefenen, zoals dressuurlessen, springlessen en carrousellessen, buitenrijweekenden, instructiedagen en -weekenden, ruiterbewijscursus en ruiterkampen. En door de ideale ligging kunt u genieten van prachtige bos/duinritten, strandritten en volle maanritten. Ook is het mogelijk om bij ons een cursus grondwerk te volgen om de samenwerking en het contact tussen jou en je paard/pony te vergroten of te verbeteren.

Meer info