Buitenritten

Video afspelen

Reserveren

Paardrijden in de mooiste omgeving van Nederland. Vanuit onze manege rijd je zo het bos/duingebied in waar je eventueel door kan rijden naar het prachtige PWN gebied met wilde paarden en hooglanders of doorrijdt naar het strand. We bieden dagelijks ritten aan voor ieder niveau. Hierboven kan je op de verschillende ritten klikken die wij aanbieden. Wil je meer weten of reserveren bel dan naar 072 509 21 49 of vul het formulier in onderaan deze pagina.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Wij verzoeken je 45 minuten voor aanvang van de buitenrit aanwezig te zijn. Je meld je dan eerst in de kantine, daar verneem je op welk paard of welke pony je mag rijden en waar deze staat. Alle zadels en hoofdstellen liggen en hangen op naam in de zadelkamer zodat je alles makkelijk kunt vinden.

Wanneer je nog geen ervaring hebt met het op- en afzadelen van het paard, dan zullen wij je daarbij helpen. Bij een staprit staan de paarden reeds gezadeld voor je klaar. 

Wijzigingen in het aantal deelnemers van een buitenrit of afzeggingen dienen uiterlijk 48 uur van te voren aan ons te worden doorgegeven, zo niet wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht. 

Indien wij tijdens het reserveren twijfelen aan de rij ervaring vragen wij de ruiter om een privéles te nemen om het niveau in te kunnen schatten. De privéles wordt gepland op een andere dag dan de rit staat gepland.

Lukt het niet om een privéles te nemen, dan  kunnen wij een rij-filmpje beoordelen waarop wij duidelijk de balans in stap draf/galop kunnen beoordelen en de verlichte zit.

Wanneer je rij technisch niet het niveau hebt dat vereist is, kunnen we je helaas niet meenemen op de rit i.v.m. de risico's die jij en je mederuiters dan lopen. Voorkom deze teleurstelling door bij twijfel met ons te overleggen. Houd er rekening mee dat wij een gewichtslimiet hebben van 85 kilo.

 

Rijkleding:

  • Een cap is voor iedereen verplicht! Dit dient een veiligheidscap te zijn (voorzien van het CE / EN 1384 keurmerk). Caps zijn bij ons op de manege te huur voor € 5,00
  • Ruiters dienen (rij-)laarzen te dragen of jodphur laarsjes in combinatie met chaps. Heeft u deze zelf niet hebben wij enkele paren staan om te lenen.
  • Een rijbroek en anders een makkelijk zittende broek. Liefst geen spijkerbroek i.v.m. schuurplekken, maar een dikke legging of joggingbroek.

Staprit

Voor de beginnende ruiters organiseren wij stapritten. Ben je twaalf jaar of ouder? Dan kan je zonder ervaring reserveren voor deze rit door het bos. Bij aankomst graag even melden bij onze barmedewerker. Vervolgens krijg je een paard of pony toegewezen, deze staat al gepoetst en gezadeld voor je klaar.  Er wordt verzameld in de binnen rijbaan waar enige instructie volgt over hoe je het paard kan besturen. Na deze uitleg volgt de staprit door het bos. Het is mogelijk om voor € 5,00 een cap bij ons te huren, laarzen zijn te leen. Voor opgave of meer informatie kunt u even bellen naar 072 509 2149

Bos en duinritten

Voor de meer gevorderde ruiter organiseren wij dagelijks prachtige ritten door ons bos en duingebied. Het is de bedoeling dat je de galop goed beheerst voor deze rit. De groepen zijn gemiddeld niet groter dan acht personen per rit. Bij meer dan tien personen wordt de groep opgesplitst.  Hierbij wordt rekening gehouden met de ervaring en wensen van de deelnemers. Per groep gaat minimaal één begeleider mee. Deze zorgt voor veilig en verantwoord rijgedrag. Een volledige bos en duinrit duurt minimaal twee uur. Ben je net iets minder gevorderd? Vraag dan eens naar de mogelijkheden voor een stap en drafrit. Ook deze gaat door het bos en duingebied en duurt minimaal 1,5 uur. Reserveren kan via 072 509 2149.

Strandrit

Voor de gevorderde ruiter met minimaal vier jaar recente rij-ervaring organiseren wij dagelijks de mooiste ritten naar het strand. Omdat wij een stuk in galop over het strand gaan, is het belangrijk dat je de verlichte zit goed beheerst en je je balans kunt bewaren. Vanuit onze manege rijden we via het prachtige bos en duingebied naar het strand. De groepen zijn gemiddeld niet groter dan acht personen per rit. Bij meer dan tien personen wordt de groep opgesplitst.  Uiteraard is ook deze rit onder begeleiding van een van onze medewerkers.  Deze zorgt voor veilig en verantwoord rijgedrag. Reserveren kan via 072 509 2149.  Een strandrit (video) duurt minimaal 2,5 uur.

PWN rit

Dit is misschien wel de mooiste rit die wij bieden. Een bos en duinrit, vaak gecombineerd met het strand en met een tocht door het waanzinnige door het PWN beheerde duingebied. Tijdens deze rit kom je wilde paarden en hooglanders tegen. Ook hiervoor geldt dat je voldoende rij-evaring moet hebben. Deze rit duurt zonder strand minimaal drie uur en met strand vier uur. Voor deze rit gelden € 7.50,- per persoon extra voor de aanschaf van een PWN duinkaart. Kijk voor geplande ritten in de agenda. Voorkeur voor een andere dag?  Ook dat kan, bel voor beschikbaarheid naar de manege en dan plannen we een rit voor je. Reserveren en meer informatie bel 072 509 2149

   

 

Volle maanrit

Voor de gevorderde ruiter met recente strandervaring is dit wel een heel bijzondere manier om het buitenrijden te beleven. In het licht van de maan rijden door de bossen, duinen en op het strand. Een ervaring om niet te missen! Kijk voor de data in de agenda. Opgeven kan telefonisch 072 509 2149. 

Terugbelverzoek    nl_NLDutch