Duinmanege Poelenburgh

072-5092149

Veel voorkomende vragen

Ponykamp

Is er nog plaats in een bepaalde week?
Zolang het mogelijk is de datum van het kamp aan te klikken, is er nog plaats. 

Hoe oud moet ik zijn om deel te nemen aan het ruiterkamp?
Je leeftijd is niet zo belangrijk. Wil je (nog) niet blijven slapen, dan kun je deelnemen aan het dagkamp. Daarvoor is de minimale leeftijd ongeveer 6 jaar. Vanaf ca. 8 jaar kun je deelnemen aan het ruiterkamp waarbij je hier blijft slapen. Voor de leeftijd 16 tot ca. 21 jaar organiseren we ieder jaar twee speciale weken. 
 

Rijlessen

Hoe lopen jullie kwartalen?
Onze kwartalen lopen inderdaad iets anders dan men gewend is namelijk:
- 1e febr-april.
- 2e mei-juli
- 3e aug-okt
- 4e nov-jan

Dit heeft te maken met de vakanties. Ga je met vakantie dan kun je de gemiste lessen inhalen, maar wel in hetzelfde kwartaal.

Hoe zeg ik mijn rijles af?
Je kunt je les afzeggen via de ruiter app. Telefonisch 072-5092149 kun je een inhaalles afspreken. 
Als er plek is mag je les inhalen, indien op tijd afgezegd, maar wel in hetzelfde kwartaal. Ga je op vakantie? Hou daar dan rekening mee en bespreek op tijd je inhaallessen. 

Wat houdt het starterspakket in?
Het starterspakket 1 bestaat uit 5 privélessen van een half uur, 1 omgangsles en 1 extra poets- en zadelles.
Vervolgens heb je starterspakket 2, dit pakket bestaat uit 5 privélessen.

Kan ik meerdere uren achter elkaar les krijgen?
Daar zijn wel mogelijkheden toe, maar hangt af van het rooster.
Wil je bijvoorbeeld 2 uur achter elkaar rijden om een les in te halen, bespreek dit dan met je instructrice of vraag het aan de bar. 
 

Algemeen

Waarom moet ik lid worden dan de Poelenburghruiters?
Wanneer je bij ons lessen wilt volgen in vast verband, word je lid van Duinmanege van Poelenburgh. Het lidmaatschap kost € 45,- per jaar, 2e (en volgende) lid van dezelfde familie € 30,-.

Een lid (t.o.v. niet leden) maakt gebruik van kwartaalkaarten, hiermee betaal je voor 12 lessen, maar je mag 13 keer rijden. Ook heb je recht op een vaste rijles in de week. Daarnaast krijg je korting op o.a. het inschrijfgeld van de proevendagen, instructiedagen en -weekenden. 

Buiten onze normale verzekering, ben je extra verzekerd inzake ongevallen tijdens het rijden en tijdens de heen- en terugreis (huis-manege-huis).  

Hoe meld ik mij aan voor een buitenrit?
Graag telefonisch 072-5092149. Dan kunnen we je gelijk informeren over het soort rit (bos of strand, beginners, gevorderden enz) en de tijden. 

Wanneer zijn er buitenritten?
Iedere dag gaan we naar buiten. Info en aanmelden graag telefonisch 072-5092149. 

Hoe groot zijn de groepen tijdens een buitenrit?
Dat is afhankelijk van het niveau van de groep. Bij gevorderde ruiters maximaal 8 deelnemers.Bij een groter aantal ruiters wordt de groep opgesplitst. Wil je met een kleine (besloten) groep, dan betaal je extra voor de begeleiding. Bel ons voor meer informatie 072-5092149. 

Wat is het tarief voor de buitenritten?
Het tarief voor het buitenrijden is € 23,00  per uur.
- De meeste bosritten duren 2 uur. Langer is ook mogelijk. 
- Een strandrit duurt  2,5 uur. Langer is ook mogelijk. 
- Een staprit is inclusief instructie vooraf 1,5 uur.
 

Duinmanege van Poelenburgh

Duinmanege van Poelenburgh ligt in Schoorl, aan het prachtige Noord-Hollandse bos- en duingebied en heeft o.a. de beschikking over twee overdekte rijbanen, twee buitenrijbanen (allemaal voorzien van agterbergbodem): één dressuurbaan en één springbaan, een longeerkraal, diverse paddocks en een stapmolen. De manege is in het bezit van het veiligheidscertificaat, afgegeven door de Stichting Veilige Paardensport. Een erkenning die aangeeft dat wij kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Wij bieden verschillende mogelijkheden om de paardensport te beoefenen, zoals dressuurlessen, springlessen en carrousellessen, wedstrijd begeleiding, buitenrijweekenden, instructiedagen en -weekenden, ruiterbewijscursus en ruiterkampen. Door de ideale ligging kunt u genieten van prachtige bos/duinritten, strandritten en volle maanritten. Ook is het mogelijk om bij ons een cursus grondwerk te volgen om de samenwerking en het contact tussen jou en je paard/pony te vergroten of te verbeteren.

Meer info