Duinmanege Poelenburgh

072-5092149

Ruiterbewijs

Ruiterbewijsweekend

*25 en 26 september 2021

Tijdens het SRR-Ruiterbewijsweekend kun je in één weekend je ruiterbewijs halen. Voor ruiters die veel buiten het manegeterrein rijden is het ruiterbewijs onmisbaar, aangezien het aangeeft dat de ruiter heeft geleerd veilig en verantwoord buiten te rijden.Bij te weinig deelnemers is het mogelijk dat de datum van het ruiterbewijsweekend verplaatst wordt.
De eisen aan de deelnemers:
  • minimale leeftijd 12 jaar
  • minimaal dressuur niveau B, F7 of D7
  • beheersing van de verlichte zit
  • enige springervaring
  • buitenrijervaring
  • kennis van de algemene verkeerregels
Wanneer je je als deelnemer voor het Ruiterbewijs aanmeldt en de aanbetaling hebt voldaan, ontvang je van ons het handboek “Leren rijden voor het Ruiterbewijs”. Dit boek is de basis voor de cursus en hierin staat alle theorie. Kijk voor meer informatie over het Ruiterbewijs op de site van de SRR-nederland.nl. Op deze website vind je ook proef-examens.

De kosten voor een Ruiterbewijsweekend zijn € 290,00 per persoon, voor Poelenburgh-leden met manegepaard € 270,00 voor leden met een eigen paard € 265,00 (dit is inclusief overnachting, ontbijt, 2x lunch, diner, oefenlessen, examenkosten en het boek. 

Het boek Leren rijden voor het Ruiterbewijs is ook los aan de bar verkrijgbaar voor € 15,00.

Het is mogelijk om tijdens het Ruiterbewijsweekend je eigen paard mee te nemen. Wanneer je dit vermeldt op het inschrijfformulier, zorgen wij dat er een box vrij is wanneer je aankomt. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Nu inschrijven voor een ruiterbewijsweekend!

Wat moet je kunnen en kennen voor het Ruiterbewijs? 

Op- en afzadelen, verzorging van het paard. Goed in balans zitten, zowel bij de dressuur, het springen (verlichte zit) als het buitenrijden. Paard onder controle hebben, het springen van een kruisje en een steilsprong, de obtakels op de juiste manier voorbij rijden. De theorie uit de boeken kennen en kunnen toepassen. Rijden met één hand, elkaar passeren.  

Het theorie-examen van het SRR Ruiterbewijs bestaat uit 35 meerkeuzevragen, waarvan minstens 28 goed beantwoord moeten worden. Het praktijkexamen bestaat uit het rijden op buitenterrein en het maken van een buitenrit. De regels voor het rijden op de openbare weg in praktijk moet je kennen en gebruiken. Op het buitenterrein wordt onder andere een obstakeloefening gereden, maar ook wordt er een oxer gesprongen. De bevestigde zit en balans van de ruiters wordt tevens beoordeeld tijdens het examen van het Ruiterbewijs.
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.


 

 

Duinmanege van Poelenburgh

Die „Duinmanege van Poelenburgh“ ist eine fünf Sterne Reitanlage im nordholländischen Küstengebiet am Rande des Dünenreservats. Sie bietet sowohl Anfängern als Fortgeschritten Ausritte, Dressur- und Springunterricht auf individuellen Niveaus.
Wollen Sie Ihr eigenes Pferd mitbringen?
Kein Problem, wir bieten Ihnen einen erstklassigen Pferdesportkomplex, der keine Wünsche offenlässt.

 
Meer info